Geen categorie

De Skâns start met Diner-voorstellingen

De ronde zaal van De Skâns Gorredijk wordt vanaf september ook gebruikt voor bijzondere diner-voorstellingen
Men dineert niet vooraf aan een voorstelling, maar tegelijkertijd! Een avondvullende belevenis voor ogen, oren en papillen.
De productie die de komende tijd draait is “Drie Decadente Dames” van het gezelschap van Van Ravensteijn Theater & Events.
Het (h)eerlijke diner wordt verzorgd door Culievents uit Gorredijk.

De eerste voorstelling op 11 september 2019 is uitverkocht.

Drie Decadente Dames

Deze muzikale productie is een knipoog naar de gender neutrale discussie. Acteur Jan-Dirk van Ravesteijn, kruipt in de huid van Benjamina, een gender-neutrale Assepoester.

De oudere zussen van Benjamina verbieden haar mee te gaan naar een high tea, die Beatrix organiseert op Drakenstein. Benjamina moet thuisblijven. Zij moet voor het diner zorgen en de afwas doen.

Het publiek dat in de zaal zit, is te gast bij deze drie zussen. De dames hopen dat er iemand tussen zit die hen naar Drakenstein kan rijden, want dat doen ze uiteraard niet zelf. Ze testen op geheel eigen wijze de theorie en praktijk van het verkeer. Maar alle regels worden overboord en niets blijkt vanzelfsprekend. Wat op de lachspieren werkt.

De zussen krijgen onderling onenigheid over de functie-eisen van een potentiële chauffeur. Ze verliezen hierdoor Bejamina uit het oog. Deze doet een schokkende ontdekking als in een ruzie het schilderij van vader en moeder van de muur valt. Deze ontdekking laat zelfs de monarchie wankelen….

Drie Decadente Dames is een hilarische productie met een opzienbarende ontknoping en een prachtig moraal.

Het stuk wordt midden tussen het publiek gespeeld en gezongen. In een combinatie van cabaret, slapstick, musical en klucht. Tussen de 4 gangen door worden de scenes gespeeld.

Voor alle informatie en boekingen van de Skâns diner-voorstellingen kan men contact opnemen met De Skâns, e-mail: info@skans.nl | telefoon: 0513 – 468600 of met Van Ravesteijn Theater & Events, e-mail: info@wijmakenmooiemomenten.nl