Celtic Horizon Band

Celtic Horizon Band
Actueel

Deze band begon als duo in 2001 met Neil Nicholson and Bob Ferguson, beide voormalige leden van de succesvolle Schotse Folkband “Beggars Row”. In 2015 breidden ze uit tot een viermans band. Sinds 2017 zijn de andere twee bandleden van de huidige formatie Menno Schilstra en Sebastiaan Meijer uit Friesland. Deze mannen hadden in het verleden al samen gespeeld en waren goede vrienden.
Toen ze weer samen kwamen, ontstond er een natuurlijke mix van muzikale smaken en plezier. De leden van de band hebben in hun carrières door veel landen getoerd waaronder Rusland, Israël, Amerika, Noorwegen, Denemarken, Duitsland en Nederland. Ook zijn er verschillende radio en tv optredens geweest. Bob en Bas treden ook regelmatig als duo op en hebben de afgelopen jaren regelmatig gespeeld in Eetcafé Chillers in Emmeloord.

De band speelt in hun eigen authentieke stijl een mix van Schotse, Ierse en verschillende Keltische songs, die bekend zijn van o.a. The Dubliners, Runrig, The Kilkennys en Dougie McLean. De band zal ook nieuwe eigen nummers van hun album dat deze herfst uitkom,t brengen. Er is een goede balans tussen opzwepende uptempo songs en tunes, die het publiek tot meeklappen en stampen met hun voeten brengen, prachtige ballades en grappige vrolijke songs. Gekleed in originele Schotse tartans ontstaat er een fantastisch muzikaal feest. Als het publiek denkt dat ze alles gehad hebben, springen er muzikanten van het podium om tussen het publiek op te treden en meer….Dit is een van de meest geliefde aspecten van de band. Het is niet gerepeteerd en altijd spontaan en naturel. Ze zijn misschien wel een beetje maf, maar wel enkele van de meest vrolijke muzikanten van deze wereld. Naast alle gekheid weten ze ook terug te schakelen wanneer ze sfeervolle ballades zingen.

Zaterdag 15 oktober 2021
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 17,25 (Incl. consumptie)

Skâns drankje met een plankje € 7,50
Voor meer info klik hier
Skâns 3-gangen theatermenu 
€ 19,50
Voor meer info klik hier