Harry Piekema "Hoogvlieger

Harry Piekema “Hoogvlieger
Actueel

Harry Piekema – Hoogvlieger

 Wie kent Daedalus, de geniale architect, beeldhouwer en uitvinder uit Athene? Niemand. Wie kent zijn zoon Icarus? Iedereen: hij vloog en viel. Maar waarom vloog hij daar?

Het verhaal dat ervoor zorgt dat Icarus vleugels krijgt, is het verhaal van zijn vader Daedalus. En precies dat verhaal is waar Harry Piekema verliefd op werd. 

 

Speciaal voor huiskamer- en kleine theaters maakte hij een voorstelling die ons meeneemt naar de tijd waarin goden en mensen nog zo dichtbij elkaar stonden, waar de wonderen de wereld nog niet uit en de monsters nog gewoon te zien waren.

Een theatrale vertelling die op een lichte manier laat zien wat er nog steeds zo klópt en actueel is aan dit oude verhaal. Waarom de Grieken zo goed waren in lotsbestemming én in humor. Want de mens wil wat hij wil, maar de goden lachen….

 

Harry Piekema is acteur sinds ’81, speelde bij vele producties en theatergezelschappen, en kreeg landelijke bekendheid met een reclamecampagne voor Albert Heyn. Of hij daar last van heeft? ‘Het is het werk waar ik van hou én mijn lot’, zegt hij daar zelf over. U moet zich daar een glimlach bij voorstellen.

Toneel – Vrijdag 2 oktober. Aanvang 20.15 uur – € 16,00 (Incl. consumptie)

Skâns drankje met een plankje € 7,50
Voor meer info klik hier
Skâns 3-gangen theatermenu
€ 19,50
Voor meer info klik hier