Theaterdiner 'Anna & Us Heit"

Theaterdiner ‘Anna & Us Heit”
Actueel

Skâns Theaterdiner: ‘Anna & Us Heit’
2020 is het Willem Lodewijk jaar. Willem Lodewijk is in friesland bekend als Us Heit.
Het is op 31 mei 2020 precies 400 jaar geleden dat hij stierf.
Speciaal voor deze gelegenheid vind er een unieke belevenis plaats in De Skâns.

De stadhouder en zijn vrouw komen tot leven in de muziekale produktie”Anna & Us Heit”.
De voorstelling word gespeeld rondom een historisch 3-gangen diner, verzorgt door Culivents uit Gorredijk. Tijdens dit authentiek, historisch diner, zingen en vertellen Anna & Us Heit over hun liefde, leven en familie. Met humor , historie en indrukwekkende scènes over de verboden liefde van twee Nassaus-telgen. Ze waren volle neef en nicht. Dat gaf veel ophef in de familie.
Uiteindelijk kregen ze toestemming te trouwen en bleven ze in Friesland. Ver weg van de rest van de familie.

De acteurs, Ella de Jong en Jan-Dirk van Ravesteijn zingen schitterende liedjes en brengen scherpe dialogen met overwachte wendingen. Een origineel, historisch dinersluit volledig aan op het theaterstuk.

Anna & Us Heit verleiden u vorstelijk. De hofkok serveert een opvallende dis, zodat de gastheer of vrouw kan pronken. De oranjes doen dat op onnavolgbare wijze. Hun kleur is sinds eeuwen erg belangrijk. Zo kon men de status aangeven. Willem van Oranje erfde in 1544 de titel”Prince van Oranje”. Oranje zie je sindsdien bij staatsbanketten. Van voorgerecht tot dessert. en wist u dat de huidige wortels, speciaal zijn gekweekt voor de Oranjes?
Ze gebruikten de goudenappel of oranjeappel. De goudenappel kwam uit China. Deze Chinaasappel werd sinaasappel en was aanvankelijk voorbehouden aan het koninklijk hof. De appeltjes van Oranje.
Proef en Beleef dit historisch diner. Met de smaak van Oranje en een diner-bord dat u nadien opeet, zoals het heurt.
Anna & Us Heit is een belevenis voor oren, ogen en papillen. Op een historische dag. Mis dit niet. Hier praat u nog lang over na.

 

Anna & Us Heit
Zondag 31 mei 2020
Zaal open: 17.30 uur
Aanvang Theaterdiner: 18.00 uur
Prijs: € 55,-