De Skâns Cultuur en Sport

De Skâns staat bij velen vooral bekend als het theater van Gorredijk, maar De Skâns is veel meer dan dat. Als er iets de naam multifunctioneel mag dragen, dan is het De Skâns wel. De sporthal speelt nog altijd een belangrijke rol, maar De Skâns biedt ook onderdak aan de meest uiteenlopende bijeenkomsten.

Tien tot duizend personen

Of het nu gezelschappen zijn van tien of van duizend personen, De Skâns Cultuur  en Sport biedt onderdak aan iedereen. En dat al meer dan 50 jaar. De tien verschillende ruimten zijn allemaal voorzien van comfortabel meubilair en alle gewenste technische voorzieningen zijn voor handen. Vergaderingen, presentaties, cursussen en ontvangsten, De Skâns biedt meer dan u verwacht. En dat tegen aantrekkelijke tarieven. Voor iedere activiteit een ruimte op maat.

Speciale voorzieningen

Rolstoel
De theaterzaal biedt plek aan rolstoelgebruikers. Mensen in een rolstoel kunnen dit bij het reserveren van kaarten of voorafgaande aan een voorstelling melden. De medewerkers van De Skâns zorgen voor voldoende en juiste plekken en begeleiden u graag naar de zaal

Slechthorend
Theaterbezoek is leuk wanneer u de acteurs en de muziek goed kunt horen. Een gewoon hoortoestel is niet altijd voldoende in een theater. Gelukkig zijn theaters en andere podia steeds beter toegerust op slechthorenden. Zo ook De Skâns. De Skâns maakt gebruik van een zogenoemde infrarood ringleiding. Deze ringleiding stelt slechthorende en dove bezoekers in staat alles wat er op het podium gezegd, gezongen, gemusiceerd wordt, goed te verstaan. Bezoekers kunnen de infrarood ontvangers voor aanvang van een voorstelling, optreden of evenement lenen bij de balie van de theaterzaal in De Skâns

Slechtziend
Slechtzienden worden door medewerkers van De Skâns begeleid naar de theaterzaal of andere gewenste ruimte in het gebouw..

Meedenken

De Skâns Cultuur en Sport denkt ook graag mee in de organisatie van evenementen. Van concept tot ontwikkeling en uitvoering en dat alles natuurlijk in nauw overleg met de opdrachtgever.